Wist je dat je een abonnement voor koffiebonen kan afsluiten?

Voor regelmatige koffiedrinkers is het van groot belang dat er altijd, lekkere koffie in huis is. Niet overal kun je zomaar goede, duurzame koffie krijgen, dus soms kun je nog wel eens voor minder settelen als de koffie onverwachts op is. Gelukkig kun je veel koffie gewoon bestellen, zodat het bij jou thuis wordt afgeleverd. Maar dit duurt natuurlijk wel even. Als je nooit meer onverwachts zonder koffie wilt zitten en de garantie op goede koffie wilt hebben, is een abonnement voor koffiebonen echt iets voor jou. Elke paar weken krijg je zo jouw lievelings koffie thuis afgeleverd, gebaseerd op hoeveel koffie je drinkt natuurlijk. Hoe werkt zo een abonnement precies en wat zijn de voordelen?

Flexibel en persoonlijk abonnement voor koffiebonen

Je kent wel van die abonnementen waar dan een addertje onder het gras zit. Plotseling blijkt het lastig zo een abonnement te wijzigen of stop te zetten. Een koffie abonnement verloopt veel flexibeler en zonder gedoe. Je kunt elke maand je abonnement wijzigen, een maand stilleggen of stopzetten. Denk bijvoorbeeld aan die weken dat je op vakantie bent en je geen koffie thuisgestuurd wilt krijgen. Of wanneer je een feestje geeft en je hebt juist extra koffie nodig, kun je dit ook simpelweg laten weten aan je koffieleveranciers. De maand van het feest krijg je dan eenmaal wat meer koffie, waarna je abonnement weer de normale hoeveelheid aanhoudt.

Vers, kwalitatief en smaakvol

Met een koffie abonnement heb je altijd verse koffie in huis. Dit proef je wanneer je je dagelijkse kopje koffie drinkt. De kwaliteit van je koffie gaat omhoog ten opzichte van koffie gemaakt van bonen die je als voorraad hebt ingeslagen. Wist je dat koffiebonen namelijk een houdbaarheidsdatum hebben? Dit is voornamelijk een advies, maar het verschil proef je wel degelijk. Vanaf het moment van branden is het advies om de koffiebonen vanaf drie dagen tot zes weken na branden te gebruiken. Denk er maar aan bij het malen van bonen. In het begin komen er veel aroma’s vrij, maar na een kwartier zwakken deze geuren al af.

Voordelige koffie

Koffie wordt vandaag de dag alsmaar duurder. Niet enkel, omdat prijzen in het algemeen stijgen, maar om nog vele andere redenen. Veel meer koffieleveranciers verduurzamen en proberen hun koffie eerlijker te maken, nu dat de misstanden binnen de koffieproductie aan het licht zijn gekomen. Veel mensen zijn tegenwoordig op de hoogte van de misstanden die bestaan in de koffieteelt, en de meeste mensen die dit weten stappen direct over op duurzame koffie. Deze koffie is wel duurder, want de boeren krijgen hierbij eerlijk betaald bijvoorbeeld. Koffie hoort eigenlijk ook duur te zijn. Een koffie abonnement kan deze prijs een beetje naar beneden halen. De verhouding tussen de prijs en de kwaliteit is hierbij optimaal.

Verbreed je koffie horizon

Een koffie abonnement maakt het mogelijk om op een laagdrempelige manier verschillende soorten bonen uit te proberen. Je kunt zo eens kiezen voor bonen die net op een andere manier gebrand zijn, waardoor de koffie een totaal andere smaak krijgt. Mocht je dit niks vinden, kun je altijd weer teruggaan naar je oude vertrouwde koffieboon door dit aan te geven bij de aanbieders van je koffie abonnement.

Asitburns.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart